Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Σοκολάτα, τα οφέλη της στην υγεία

Η σοκολάτα αποτελεί την αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων που συνήθως θεωρείται «απαγορευμένη» τροφή λόγω της ποσότητας ζάχαρης που περιέχει, άρα και των πολλών θερμίδων. Αν λοιπόν επιθυμείτε να φάτε λίγο σοκολάτα αλλά το αποφεύγετε για χάρη της σιλουέτας σας, καλό θα είναι να αναθεωρήσετε και να σκεφθείτε πως καμιά τροφή δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, όταν καταναλώνεται με μέτρο και σύνεση και φυσικά αν δεν συντρέχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για την υγεία σας.
Λόγοι για να μην αποκλείσετε τη σoκολάτα από τη διατροφή σας:
  • Το κακάο - το βασικό συστατικό της σοκολάτας - έχει πολλά θρεπτικά συστατικά που κάνουν καλό στον οργανισμό. Σκεφθείτε απλώς πως 100 γραμμάρια σοκολάτας περιέχουν μεγάλο ποσοστό φυτικών ινών, καλίου, φωσφόρου, ψευδάργυρου, σεληνίου αλλά και σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό και άλλων στοιχειών.
  • Η κατανάλωση σοκολάτας με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο προσβολής από καρδιακές ασθένειες. Αυτό βέβαια με την προϋπόθεση πως καταναλώνεται στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.
  • Στα πλεονεκτήματα της σοκολάτας περιλαμβάνεται και η διατήρηση της καλής μνήμης ειδικά στους μεγαλύτερους ανθρώπους.
  • Κάνει καλό στην καρδιά μας καθώς βοηθά τον οργανισμό να μειώσει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης, μειώνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Η καλή σχέση της σοκολάτας με την καρδιά οφείλεται στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της, οι οποίες μειώνουν τον κίνδυνο για εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων.
  • Η μαύρη σοκολάτα κάνει καλό και στην επιδερμίδα, λόγω των φλαβονοειδών που περιέχει.
  • Η σοκολάτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος καθώς το κύριο αυτό συστατικό έχει αντιθρομβωτικές και αντιπηκτικές ιδιότητες, που αυξάνουν τη ροή και την κυκλοφορία του αίματος.
  • Διεγείρει το νου, καθώς η ουσία θεοβρωμίνη που περιέχει βοηθά στην αύξηση της γνωσιακής λειτουργίας του εγκέφαλου.
  • Είναι σίγουρα το καλύτερο, φυσικό αγχολυτικό που μας κάνει να νιώθουμε καλά. Δύσκολα θα βρείτε κάποιον που μπορεί να απαρνηθεί έστω ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας όταν νιώθει άσχημα ή είναι κάτω από πίεση.
Αν λοιπόν διατροφή σας δεν έχει ιατρικούς περιορισμούς καλό θα ήταν να μην αποκλείετε τη σοκολάτα, χωρίς φυσικά να το παρακάνετε με την ποσότητα και την συχνότητα. Προτιμήστε καλύτερα τη μαύρη σοκολάτα που πιο υγιεινή επιλογή και κάντε τη διατροφή σας καλύτερη και σίγουρα πιο απολαυστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.