Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Υπερτροφές για διαβητικούς

Η κατάλληλη διατροφή για όσους πάσχουν από διαβήτη δεν είναι απλώς αυτονόητη αλλά προαπαιτούμενη για τον έλεγχο της νόσου. Σίγουρα, όποιος πάσχει, έχει ενημερωθεί από τον γιατρό του για το ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να καταναλώνει και ποιες είναι αυτές που πρέπει να αποφεύγει. Παρακάτω ακολουθούν μερικές διατροφικές επιλογές που θα κάνουν την καθημερινότητα  των διαβητικών, όχι μόνο πιο υγιεινή, αλλά και πιο νόστιμη:
Βρώμη
Η καταλληλότερη λύση για το πρωινό σας που προσφέρει σύνθετους υδατάνθρακες οι οποίοι βοηθούν στην εξισορρόπηση του σακχάρου του αίματος, αντί να προκαλούν απότομες αυξήσεις.
Ψάρια πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
Φυσική πηγή των  υγιεινών λιπαρών ω-3, που έχουν αποδεδειγμένα αντιφλεγμονώδη δράση. Ιδανικά καταναλώστε τα δυο φορές την εβδομάδα.
Μπρόκολο
Τα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ουσίες και μεγάλες ποσότητες απαραίτητων θρεπτικών συστατικών τα οποία προστατεύουν τα αιμοφόρα αγγεία από βλάβες.
Καρύδια
Νόστιμοι και υγιεινοί  ξηροί καρποί που περιέχουν σε μεγάλη συγκέντρωση πολυακόρεστα λιπαρά και υγιεινά λιπαρά, μαγνήσιο και φυτικές ίνες. Ιδανικό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας, με λίγη προσοχή στην ποσότητα!
Όσπρια
Όποια και να προτιμάτε, είναι μια από τις καλύτερες ομάδες τροφών που μπορείτε να φέρετε στο πιάτο σας. Είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες, καλύπτοντας περίπου το 1/3 των ημερήσιων αναγκών σας σε μόλις 1/2 φλιτζάνι και είναι χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, ιδανικά για την περίπτωσή των διαβητικών.
Κανέλα
Έχει αποδειχτεί πως η συχνή χρήση της κανέλας στο φαγητό μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Γλυκοπατάτες
Αν και είναι ένα αμυλούχο λαχανικό είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και φυτικές ίνες. Αποτελεί μια καλή εναλλακτική έναντι της κλασικής πατάτας  δεδομένου ότι έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη
Ντομάτες
Οι ντομάτες  είναι μια από τις επιλογές που καλό είναι να καταναλώνετε συχνά καθώς είναι πηγή θρεπτικών ουσιών όπως η βιταμίνη C, το λυκοπένιο, ο σίδηρος και η βιταμίνη Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.