Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Πρόπολη εναντίον κορονοϊών, ερπητοιών, πετροιών και αδενοιών

Η πρόπολη είναι γνωστή για τη δράση της κατά των ιών. Και είναι τόσο εντυπωσιακή η δράση της με πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα μετά από επιστημονικές έρευνες.
Μελέτες στην Ιταλία, έδειξαν την επίδραση πέντε φλαβονοειδών πρόπολης στη μολυσματικότητα και στην αναπαραγωγή ορισμένων στελεχών από τους ιούς έρπη, αδενοϊού, κοροναϊού και ροταϊού.
Από τα 5 φλαβονοειδή που μελετήθηκαν η Κερκετίνη (Quercetin), ήταν αυτή που μείωσε τη μολυσματικότητα και την ενδοκυτταρική αναπαραγωγή των ιών. Η Κερκετίνη, είναι το κυριότερο από τα Φλαβονοειδή που εμπεριέχονται στην πρόπολη, και της παρέχουν την ισχυρή της δράση έναντι ιών και βακτηριδίων γενικότερα.
Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Βραζιλία , ολοκληρώθηκαν πειράματα με εμβολιασμούς 400 mg ημερησίως καφέ υδατοδιαλυτής πρόπολης σε σκύλους που νοσούσαν με canine parvovirus (CPV) and canine coronavirus (CCoV), για να διαπιστωθεί η ικανότητα της πρόπολης να ενισχύει το ανοσοποιητικό έναντι σε ιούς.
Αποδεδειγμένα πλέον η πρόπολη διεγείρει την κυτταρική ανοσοαπόκριση, έναντι των αντιγόνων αυτών των ιών και αποτελεί μία πολύτιμη βοήθεια έναντι μεγάλων οικογενειών ιών που προκαλούν θνησιμότητα ή εξελίσσονται σε σοβαρά περιστατικά όπως ο κοροναϊός, ο MERS, ο SARS, ο HIV, O H1N1 κα άλλοι.
Δίκαια λοιπόν η πρόπολη χαρακτηρίζεται «φυσικό αντιβιοτικό» και χωρίς παρενέργειες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.