Τι πρέπει να γνωρίζετε για την γύρη
Γενικές πληροφορίες: Η γύρη είναι ένα προϊόν που η φύση μας προσφέρει
μέσα από τα φυτά που επισκέπτονται οι μέλισσες και έχει τα εξής
χαρακτηριστικά:
-Ποικιλία στο χρώμα ανάλογα με την ποσότητα μεταλλικών αλάτων, υγρασίας και ηλιοφάνειας.
-Έντονη και ευχάριστη μυρωδιά.
-Ποικιλία στη γεύση (όξινη, γλυκιά, πικρή, αλμυρή) ανάλογα με τα είδη λουλουδιών από τα οποία συλλέγεται.
-Ποικιλία στο χρώμα ανάλογα με την ποσότητα μεταλλικών αλάτων, υγρασίας και ηλιοφάνειας.
-Έντονη και ευχάριστη μυρωδιά.
-Ποικιλία στη γεύση (όξινη, γλυκιά, πικρή, αλμυρή) ανάλογα με τα είδη λουλουδιών από τα οποία συλλέγεται.
Συστατικά γύρης: Η φρέσκια γύρη περιέχει βιολογική υγρασία,
πρωτεΐνες, αμινοξέα, υδατάνθρακες λιπαρά οξέα, βιταμίνες
A-B1-B2-B3-B5-B6-B12-C-D-E-H-K-PP, ένζυμα, συνένζυμα και μεταλλικά
στοιχεία.
Ενδείξεις:
Η φρέσκια γύρη μελισσών έχει τόσες ιδιότητες που μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια τροφική «βόμβα».
Δρα βοηθητικά και πολλές φορές θεραπευτικά σε παθήσεις όπως ο προστάτης, στομαχικές διαταραχές, πεσμένο ανοσοποιητικό, αλλεργίες, προβλήματα εντέρου, κακή λειτουργία παγκρέατος και συκωτιού, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, υψηλή πίεση, άγχος, αδυναμία του οργανισμού ν’ αποθηκεύσει βιταμίνη C, διαταραχή ορμονικού συστήματος, παχυσαρκία και ανορεξία καθώς επιφέρει ισορροπία στο σωματικό βάρος.
Η φρέσκια γύρη μελισσών έχει τόσες ιδιότητες που μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια τροφική «βόμβα».
Δρα βοηθητικά και πολλές φορές θεραπευτικά σε παθήσεις όπως ο προστάτης, στομαχικές διαταραχές, πεσμένο ανοσοποιητικό, αλλεργίες, προβλήματα εντέρου, κακή λειτουργία παγκρέατος και συκωτιού, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, υψηλή πίεση, άγχος, αδυναμία του οργανισμού ν’ αποθηκεύσει βιταμίνη C, διαταραχή ορμονικού συστήματος, παχυσαρκία και ανορεξία καθώς επιφέρει ισορροπία στο σωματικό βάρος.
Τρόπος χορήγησης:
-ξεκινήστε με μικρές ποσότητες
-μη ζεσταίνεται και μην εκθέτετε στον ήλιο την γύρη
-κρατήστε την γύρη όσο περισσότερο μπορείτε κάτω από την γλώσσα, πριν την καταπιείτε
-μπορείτε να την αναμείξετε με μέλι, γιαούρτι, δημητριακά, χυμούς.
-αποθηκεύετε την φρέσκια γύρη πάντα στην κατάψυξη
-ξεκινήστε με μικρές ποσότητες
-μη ζεσταίνεται και μην εκθέτετε στον ήλιο την γύρη
-κρατήστε την γύρη όσο περισσότερο μπορείτε κάτω από την γλώσσα, πριν την καταπιείτε
-μπορείτε να την αναμείξετε με μέλι, γιαούρτι, δημητριακά, χυμούς.
-αποθηκεύετε την φρέσκια γύρη πάντα στην κατάψυξη
Δοσολογία:
Φρέσκια Γύρη: Προτείνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ημερησίως για την πρώτη εβδομάδα. Εν συνεχεία αυξάνουμε στα 2κ.γ 3 φορές την ημέρα ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε οργανισμού. Ένας αθλητής για παράδειγμα μπορεί να καταναλώσει έως 100γρ την ημέρα.
Σύμφωνα με μελέτες 2 κουταλιές της σούπας γύρη την ημέρα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνες, αμινοξέα και μεταλλικά στοιχεία. Καταναλώνουμε την γύρη μετά το φαγητό και με συνοδεία αρκετού νερού.Σε περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης διακόψτε την χρήση.
Σημείωση: καταναλώστε το σύνολο της ημερήσιας λήψης σας σε γύρη έως νωρίς το απόγευμα.
Φρέσκια Γύρη: Προτείνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ημερησίως για την πρώτη εβδομάδα. Εν συνεχεία αυξάνουμε στα 2κ.γ 3 φορές την ημέρα ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε οργανισμού. Ένας αθλητής για παράδειγμα μπορεί να καταναλώσει έως 100γρ την ημέρα.
Σύμφωνα με μελέτες 2 κουταλιές της σούπας γύρη την ημέρα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνες, αμινοξέα και μεταλλικά στοιχεία. Καταναλώνουμε την γύρη μετά το φαγητό και με συνοδεία αρκετού νερού.Σε περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης διακόψτε την χρήση.
Σημείωση: καταναλώστε το σύνολο της ημερήσιας λήψης σας σε γύρη έως νωρίς το απόγευμα.
Διάρκεια Χρήσης:
Αν δεν παρατηρηθούν αλλεργίες ή αντενδείξεις, η γύρη πρέπει να χορηγείται συνεχώς. Καταλαβαίνουμε ότι έχουμε λάβει αρκετή ποσότητα παρακολουθώντας την όρεξή μας μέρα με την μέρα. Όταν η επιθυμία μας για γύρη μειωθεί, σταματάμε ή μειώνουμε την δοσολογία μας για λίγο.
Αν δεν παρατηρηθούν αλλεργίες ή αντενδείξεις, η γύρη πρέπει να χορηγείται συνεχώς. Καταλαβαίνουμε ότι έχουμε λάβει αρκετή ποσότητα παρακολουθώντας την όρεξή μας μέρα με την μέρα. Όταν η επιθυμία μας για γύρη μειωθεί, σταματάμε ή μειώνουμε την δοσολογία μας για λίγο.
Ημερομηνία λήξης του προϊόντος:
Η γύρη παραμένει αναλλοίωτη κ κατάλληλη προς βρώση έως και 2 έτη μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία παραγωγής της. Η σωστή διατήρηση της γύρης είναι στην κατάψυξη στους -18, από όπου καταναλώνεται κατευθείαν καθώς δεν κρυσταλλώνει.
Η γύρη παραμένει αναλλοίωτη κ κατάλληλη προς βρώση έως και 2 έτη μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία παραγωγής της. Η σωστή διατήρηση της γύρης είναι στην κατάψυξη στους -18, από όπου καταναλώνεται κατευθείαν καθώς δεν κρυσταλλώνει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.