Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Στην Ιαπωνία σκότωσαν 333 φάλαινες, εκ των οποίων οι 200 ηταν έγκυες



Στην Ιαπωνία σκότωσαν 333 φάλαινες, εκ των οποίων οι πάνω από 200 ήταν έγκυες, σύμφωνα με το Ιαπωνικό Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών, στο φετινό τους κυνήγι φάλαινας, επισημαίνει άρθρο του National Geographic.
Τέσσερα πλοία επέστρεψαν από ένα ταξίδι 100 ημερών, που που υποτίθεται κάνει «επιστημονικές» έρευνες στην δραστηριότητα των φαλαινών.
Το διεθνές Δικαστήριο, από το 2014 έχει αμφισβητήσει τη νομιμότητα του προγράμματος.
Οι εμπορικές δραστηριότητες φαλαινοθηρίας έχουν απαγορευτεί από την Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας, από το 1986, αλλά έχουν αφήσει μια «τρύπα» για τις επιστημονικές έρευνες.
Ακολουθώντας τις αποφάσεις του δικαστηρίου, η Ιαπωνία είχε σταματήσει τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την φαλαινοθηρία, αλλά ξανάρχισε ξανά το 2015.
Άλλαξαν το πρόγραμμα για να γίνει πιο «επιστημονικό» και μείωσε την ποσόστωση των φαλαινών στα 2/3 αλλά η διεθνής επιτροπή φαλαινοθηρίας δεν έχει αποφανθεί για το αν αυτό το πρόγραμμα πληρεί τις απαιτήσεις.
Οι περισσότερες φάλαινες που σκοτώθηκαν ήταν θηλυκές, καθώς αυτή είναι η περίοδος ζευγαρώματος και γέννας στις περιοχές που έγινε το κυνήγι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.