Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Συνταγή γυρεόπιτας


Συνταγή για περίπου 20 κιλά γυρεόπιτας. Οι αναλογίες των υλικών που θα χρειαστούν είναι, 10 κιλά γύρη, 10 κιλά άχνη ζάχαρη, 2 λίτρα νερό χλιαρό, μέλι όσο χρειαστεί για να γίνει ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια.
Αρχικά τοποθετείται η γύρη στο χλιαρό νερό και παραμένει εκεί περίπου μισή ώρα προκείμενου να λιώσει. Στη συνέχεια δουλεύεται καλά μέχρι να γίνει πολτός και μετά προστίθενται η άχνη ζάχαρη και το μέλι και ζυμώνεται καλά.. Το προϊόν τοποθετείται στο ψυγείο και από εκεί δίνεται στα μελίσσια σε ποσότητες περίπου 150-200 γραμμάρια ανά μελίσσι.
Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε δική μας γύρη που μαζέψαμε την Άνοιξη και την διατηρήσαμε στην κατάψυξη μέχρι την ημέρα παρασκευής της γυρεόπιτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.