Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Μέλι με κουρκουμά: Το πιο ισχυρό αντιβιοτικό που δεν μπορούν να εξηγήσουν οι γιατροί

Ενώ τα συμβατικά αντιβιοτικά είναι εξαιρετικά υπερβολικά χρησιμοποιημένα, οι φυσικές θεραπείες όπως το μέλι και ο κουρκουμάς είναι εξαιρετικά ευεργετικές και βελτιώνουν την υγεία με πολλούς τρόπους.

Το μέλι καταπολεμά αποτελεσματικά τις λοιμώξεις χωρίς να προκαλεί ανθεκτικά βακτήρια, σε αντίθεση με τα συμβατικά αντιβιοτικά. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Ευρωπαϊκή Εφημερίδα των Κλινικών Μικροβιολογίας και Μολυσματικών Νόσων, διαπίστωσε ότι το μέλι κατέστρεψε κάθε βακτήριο ή παθογόνο που το εξέτασαν. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μπορούν να εφαρμοστούν τοπικά και να ληφθούν και από το στόμα.

Σύμφωνα με τον Dr.Dee Carter:

"Η έρευνά μας είναι η πρώτη που δείχνει σαφώς ότι αυτά τα προϊόντα με βάση το μέλι θα μπορούσαν σε πολλές περιπτώσεις να αντικαταστήσουν αντιβιοτικές κρέμες σε τραύματα και εξοπλισμό όπως καθετήρες. Η χρήση του μελιού ως ενδιάμεση θεραπεία θα μπορούσε επίσης να παρατείνει τη ζωή των αντιβιοτικών. "

Από την άλλη πλευρά, ο κουρκουμάς είναι ένα άλλο φυσικό θαύμα με μυριάδες οφέλη για την υγεία. Οι σημαντικότερες ενώσεις του ονομάζονται κουρκουμινοειδή και έχουν ισχυρές θεραπευτικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο είναι το πιο ισχυρό αντιβιοτικό που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Είναι επίσης γνωστό ως χρυσό μέλι και έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στην ιατρική της Αγιουρβέδα για χιλιάδες χρόνια. Πρόσφατα, η χρήση του έχει αυξηθεί εκθετικά στη Δυτική ιατρική και τη διατροφή.

Σύμφωνα με το BenefitsOfHoney, αυτός ο συνδυασμός είναι ένα ανεκτίμητο φυσικό φάρμακο για πολλές ασθένειες  όπως δυσπεψία, κρύο, γρίπη, άσθμα, υπέρταση, υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλό σάκχαρο στο αίμα, αρθρίτιδα, διαβήτη, καρδιακές παθήσεις, κατάθλιψη και άγχος, των τραυμάτων και των εγκαυμάτων, του έκζεμα, της ψωρίασης και της ακμής και της γήρανσης (προστατεύει το συκώτι και τα νεφρά). "

Επιπλέον, το TurmericForHealth προσθέτει:

"Μια μελέτη έχει δείξει ότι ένα φάρμακο Αγιουρβέδα που περιέχει κουρκουμά και μέλι ως δύο από τα δραστικά συστατικά τόνωσε την παραγωγή και τη λειτουργικότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος και έτσι θα μπορούσε να οδηγήσει σε βελτιωμένη ανοσία κατά των ασθενειών.

Ο συνδυασμός κουρκούμης με μέλι ενισχύει την αντιμικροβιακή δράση του. Μπορούν μαζί να δράσουν εναντίον ποικιλίας βακτηριακών και μυκητιακών στελεχών που είναι γνωστό ότι προκαλούν λοιμώξεις στον άνθρωπο. "

Επίσης,

"Ο κουρκουμάς μαζί με το μέλι μπορούν να βελτιώσουν την ενυδάτωση και την ελαστικότητα του δέρματος και να συμβάλουν στην καλύτερη υγεία του δέρματος. Ο κουρκουμάς και το μέλι είναι χρήσιμα στη θεραπεία της στοματικής βλεννογονίτιδας, η οποία εμφανίζεται ως επιπλοκή των θεραπειών του καρκίνου. "

Εδώ είναι πώς να το προετοιμάσετε:


Συστατικά:

1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά (θεραπευτικής ποιότητας)
¼ φλιτζάνι ακατέργαστο μέλι
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού (προαιρετικά)
Οδηγίες:

Ανακατέψτε τα συστατικά και διατηρήστε τα σε ένα κλειστό βάζο. Το μείγμα φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου και αναδεύεται πριν από κάθε χρήση. Για να καταπολεμήσετε τη γρίπη ή ένα κρύο, πάρτε μισό κουταλάκι του γλυκού του μείγματος, αρκετές φορές την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.