Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Θεραπεία βαρρόα με Perizin.


PERIZIN cut. sol.Το PERIZIN μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο αφού πρώτα διαλυθεί σε νερό. Τα φυσιολογικά αναπτυγμένα μελισσοσμήνη δέχονται 50 ml από το έτοιμο διάλυμα. Εξασθενημένα σμήνη που κατέχουν λιγότερες από τις μισές κηρήθρες δέχονται 25 ml από το έτοιμο διάλυμα. Στα τεχνητά ή
νεαρά σμήνη χορηγούνται 10 ή 25 ml ανάλογα με την ανάπτυξή τους. 
Θεραπεία: είναι αναγκαίες δύο εφαρμογές σε διάστημα 7 ημερών. Αναγκαία προϋπόθεση είναι να χορηγηθεί το φάρμακο σε όλες τις κυψέλες ταυτόχρονα.
Διάγνωση: μία εφαρμογή είναι αρκετή. Πριν από την εφαρμογή το πάτωμα της κυψέλης καλύπτεται με καθαρό σανίδι, το οποίο μετακινείται μία ημέρα μετά την εφαρμογή του φαρμάκου, για να ελεγχθείη ύπαρξη νεκρών βαρρόα.

Το PERIZIN χορηγείται με τη βοήθεια δοσομετρικής συσκευής, η οποία το συνοδεύει. Το έτοιμο 
προς χρήση διάλυμα προετοιμάζεται, αφού βάλουμε την απαραίτητη ποσότητα του PERIZIN μέσα 
στην πλαστική φιάλη της δοσομετρικής συσκευής και το διαλύσουμε με νερό. Για να ετοιμάσουμε 
500 ml διαλύματος (όση η χωρητικότητα της πλαστικής φιάλης), απαιτούνται 10 ml PERIZIN (το 
περιεχόμενο δηλαδή του φιαλιδίου). Για 50 ml έτοιμου διαλύματος απαιτείται 1 ml PERIZIN. Στη 
δοσομετρική συσκευή προσαρμόζεται ένας σωληνίσκος και έπειτα βιδώνεται η δοσομετρική συσκευή στην πλαστική φιάλη, η οποία ανακινείται πολύ καλά. Η δόση του διαλύματος που απαιτείται για τη θεραπεία (βλ. δοσολογία) διανέμεται με πίεση της πλαστικής φιάλης μέσα στη δοσομετρική συσκευή και στη συνέχεια ενσταλάζεται πάνω στις μέλισσες και συγκεκριμένα στο διάστημα που υπάρχει μεταξύ των κηρήθρων.

Το perizin είναι πολύ αποτελεσματικό φάρμακο, έχει παρατηρηθεί όμως πως  η ουσία coumaphos αφήνει υπολείμματα στο κερί και τα προϊόντα της κυψέλης.

Οι πληροφορίες αντγράφηκαν απο το φυλλάδιο οδηγιών χρήσης του συγκεκριμένου φαρμακου. Περισσότερες πληροφορίες στους κτηνιάτρους που σας το χορηγούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.