Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Πως φτιάχνουμε αυγοτάραχο με κερί μέλισσας.

Βγάζουμε το αυγοτάραχο απ το ψάρι ((μπαφα).. μεγάλος κέφαλος) το πλένουμε καλά να φύγουν οι γραμμές αίμα που έχει και το βάζουμε με πολύ αλάτι για μερικές ώρες ανάλογα το μέγεθος, μετά το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε καλούπι σε κλούβα για να στεγνώσει όταν ξεραθεί μετά από μερικές μέρες, το κερώνουμε για να μένει φρέσκο πολύ καιρό.
Βράζουμε  το κερί μέλισσας (από απολεπίσματα) μαζί με λίγο νερό,  μόλις ζεσταθεί αρκετά το σβήνουμε και το  αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει λίγο.

 Βουτάμε μέσα το μισό αυγοτάραχο με γρήγορο ρυθμό μία απ την μία μία από την άλλη τρεις φορές η κάθε πλευρά και το ρίχνουμε μέσα σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό.
Το αποθηκεύουμε και μπορούμε να το καταναλώσουμε μετά από καιρό αναλλοίωτο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.