Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Υγιεινά μπισκότα βρώμης με μέλι και μπανάνα

Υλικά:

300 γρ.  (2,5 κούπες καφέ για νέσκαφε) βρώμη.
Αν θέλετε μπορείτε να αλέσετε τη μισή. Αν βαριέστε μπορεί να βγουν και πιο καλά αφού θα πλάθονται ευκολότερα.

1 ώριμη κανονικού μεγέθους μπανάνα

80 γρ. μέλι (2 κ.σ. γεμάτες-γεμάτες και να το αφήσετε να τρέξει όλο)

20 γρ. ελαιόλαδο (4 κοφτλες κ.σ.)

1 κουταλάκι σόδα

λίγη κανέλα

150 γρ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας (υπάρχουν σακουλάκια στο εμπόριο που αναγράφουν τα ακριβή γραμμάρια επάνω)

Μπορείτε να προσθέσετε και σταφίδες.

Εναλλακτικά της κανέλας και των ξηρών καρπών ή των σταφίδων και εάν έχετε παιδιά και θέλετε να τα δελεάσετε αντικαταστείστε με 150 γρ. chocholate chips. Σε αυτά της φωτογραφίας επάνω είναι chocholate chips.

Πρώτα λιώνετε τη μπανάνα .Μετά αν το μέλι σας είναι πηχτό, το ζεσταίνετε ελαφρώς για να υγροποιηθεί και να ανακατεύεται ευκολότερα. Ακολούθως, ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά είτε στο χέρι είτε σε μίξερ για ευκολία. Προσωπικά τα βάζω στο Θέρμομιξ. Πλάθετε μικρές μπαλίτσες και τις "πατάτε" με τις παλάμες σας να γίνουν λεπτές και να μοιάζουν με μπισκότο. Δεν φουσκώνουν ιδιαίτερα με το ψήσιμο έτσι μπορείτε να υπολογίσετε πως θα βγουν από την αρχή. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
Όταν ψηθούν θα δίνουν την εντύπωση ότι πάνε να "λουβίσουν". Όταν κρυώσουν θα στερεοποιηθούν και θα είναι μια χαρά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.