Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Διατροφή για ισχυρό ανοσοποιητικό

Δύσκολη εποχή για το ανοσοποιητικό μας … κρυολογήματα, ιώσεις και αρρώστιες επιβουλεύονται την υγεία μας και πολλές φορές νικούν την άμυνα του οργανισμού μας. Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό; H καλή διατροφή, η πρόσληψη υγρών και η ανάπαυση θα δώσουν στο ανοσοποιητικό μας μια ευκαιρία να ανασυνταχθεί. Ακολουθούν ορισμένες τροφές που καλό θα είναι να εντάξετε τακτικά στη διατροφή σας προκειμένου να θωρακίσετε την υγεία σας.
Σκόρδο: μπορεί να σας μυρίζει αλλά είναι θαυματουργό και , όχι τυχαία , θεωρείται φάρμακο.Το σκόρδο είναι ένα φυσικό αντισηπτικό, μπορεί να αποτρέψει τις ιώσεις και τα κρυολογήματα.
Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C: που αποτελεί το βασιλιάς του ανοσοποιητικού συστήματος. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη C είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία λευκών αιμοσφαιρίων τα οποία χτίζουν ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C που πρέπει να τρώτε καθημερινά είναι τα πορτοκάλια, τα ακτινίδια, οι κόκκινες πιπεριές, το grapefruit και το μπρόκολο.
Καρότα: στα καρότα θα βρείτε την βιταμίνη Α η οποία είναι απαραίτητο στοιχείο ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος λόγω της αντιοξειδωτικής της δράσης. Άλλες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α είναι το μαρούλι, τα βερίκοκα, τα αχλάδια, τα ροδάκινα και τα blueberries.
Μέλι: η πολύτιμη αυτή τροφή διαθέτει αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες και συνεισφέρει στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Ενισχύει φυσικά το ανοσοποιητικό αλλά και το πεπτικό σύστημα.
Αμύγδαλαεξαιρετική επιλογή από κάθε άποψη, πόσο μάλλον που σας προσφέρουν και την απαραίτητη βιταμίνης Ε, η οποία έχει αντιοξειδωτική δράση αλλά και το μαγνήσιο που κρατάει τους ανεπιθύμητους εισβολείς εκτός...
Γιαούρτι: τα προβιοτικά που περιέχει το γιαούρτι ενισχύουν τα κύτταρα - φύλακες του ανοσοποιητικού μας συστήματος- καθώς έχει αποδειχτεί πως διεγείρουν την παραγωγή κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος , τα οποία «εργάζονται» για να προστατεύουν τον οργανισμό μας από ιογενείς λοιμώξεις.
Πρόπολη: γνωρίζετε πως είναι άκρως ευεργετική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος; Κι αυτό γιατί συμβάλλει στον σχηματισμό αντισωμάτων, αυξάνοντας έτσι την αντίσταση του οργανισμού στις λοιμώξεις και στα βακτήρια.
Χαμομήλι: Ευεργετικό ρόφημα, πλούσιο σε φλαβονοειδή που διαθέτουν αντιφλεγμονώδη δράση.
last but not least…
  • Aυτήν την δύσκολη περίοδο αποφύγετε το πρόχειρο φαγητό, τα πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα , το αλκοόλ και την ζάχαρη. Βοηθήστε τον οργανισμό σας για να σας βοηθήσει!
  • Αποφύγετε τώρα τις εξαντλητικές δίαιτες που θα σας αποδυναμώσουν.
  • Ανάπαυση και καλός βραδινός ύπνος θα συνεισφέρουν στην άμυνα του οργανισμού σας μαζί φυσικά με την κατάλληλη διατροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.